När är man swingers?

En diskussion jag hamnade i på ett nätforum härom dagen fick mig att fundera lite. Vad är en swingers egentligen? Det finns beskrivningar på tex Wikipedia som ger ganska tydliga förklaringar på alla möjliga begrepp underliggande ordet swinging. Swing… mina tankar går till en gunga. Gunga hit och gunga dit.. 😉

För mig känns swingers som partnerbyte eftersom att singlar har sex med flera olika inte är något speciellt och framför allt så behövs det inte speciella klubbar för det. CAE är en nattklubb med möjlighet till sex på ett snyggt och välplanerat sätt. Många par jag talat med gillar framför allt parkvällar då de anser att det känns mer bekvämt och ”rätt” med lika antal män och kvinnor.

Jag och Christian har dock tankar kring något vi kallar den nya generationen swingers vilka innefattar de yngre och mer frigjorda par och singlar som kommer till klubbar. Där kön inte verkar vara lika betydelsefullt, där man ligger med vem man vill och där sex är naturligt och vardagligt.

Vad betyder egentligen begreppet SWINGERS för dig? Kommentera gärna ☺

image

4 reaktioner till “När är man swingers?

 1. Jaa vad är swingers, vi älskar att umgås med folk som inte är rädda för att öppna sig och kunna umgås både med kläder och utan. Vi lyssnar på varandra och är öppna i sinnena, känns nästan som om att vi skulle passa in i din nya klubb, könet är inte det viktiga utan att man trivs tillsammans.

  Liked by 1 person

 2. Ja, så fort det kommer till definitioner så blir det ju ofta knivigt. Vem har rätt att definiera och dessutom göra det för andras räkning? Eller ska det verkligen vara var mans rätt att definiera sig tillhörande en grupp om gruppen inte anser att individen hör hemma i den?

  Själv ser jag mig som swinger oavsett om jag är singel eller inte. Jag anser inte att man slutar vara swinger samma dag som en relation tar slut även om jag kan förstå de som ser det så. Om man är öppen med och känner sig respekterad för att man är swingers även som singel är chansen ju också större att man hittar en likasinnad att inleda en swingersrelation med.

  För mig är swingerslivet ett tankesätt och syn på möjligheterna för den typen av relation med en partner men också till exempel en öppenhet för att träffa par som singel och ett sätt att tvätta bort stämpeln som säger att det är något negativt med att ha flertal partner främst som tjej. Men det sistnämnda bygger ju på den kanske naiva tanken på att swingerslivet ska kunna ses som en accepterad livsstil 😉

  Liked by 1 person

 3. Om fler börjar prata öppet om livsstilen tror jag att den så småningom kan bli mer accepterad än den är idag. Gömmer vi den lär den fortsätta vara suspekt och snuskig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s